top of page
  • Writer's pictureVILNIAUS ETNINĖS KULTŪROS CENTRAS

Šiaudinių sodų rišimo stovykla „Sodo rėda“



Besidžiaugdamas šiaudinių sodų tradicijos įtraukimu į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą, Vilniaus etninės kultūros centras kviečia į rugpjūčio 9–11 d. vyksiančią sodų rišimo stovyklą „Sodo rėda“, skirtą tiek įgudusiems, tiek pradedantiesiems, šio meno subtilybių išmokti norintiems rišėjams.




Kasdien pirmoje dienos pusėje stovyklos dalyvių lauks paskaitos ir meistrų kūrybos pristatymai, o po to – įvairios šiaudinių sodų, jų elementų rišimo dirbtuvės. „Sodo rėdoje“ amato paslaptimis ir žiniomis apie savo krašto šiaudinių sodų tradicijas dalinsis tiek Lietuvos, tiek kaimyninių šalių meistrai. Stovykla taip pat taps puikia proga ne tik daugiau sužinoti apie šiaudų meno tradicijas, bet ir pažinti šiuolaikines šiaudinių sodų interpretacijas.


Dirbtuves ves: šiaudinių sodų meistrės Zita Kumpelienė (Vabalninkas), Jūratė Bytautė (Zapyškis) , Rasa Družienė (Krekenava), Jurgita Treinytė (Kaišiadorys), Raimonda Kiminaitė (Šiauliai), Vida Sniečkuvienė (Vilkija), amatininkas Mantvydas Vilys (Švenčionėliai).


Užsienio svečiai: Tomasz Krajewski ir Małgorzata Krajewska (Lenkija); Anna Deynega ir Lyudmila Kamenchuk (Ukraina).


Stovykla vyks VU Botanikos sode Kairėnuose. Detali programa bus paskebta vėliau.


Bilietai prekyboje atsiras nuo birželio mėnesio,  juos bus galima įsigyti į atskiras dienas.


Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.





bottom of page