top of page
  • Writer's pictureVILNIAUS ETNINĖS KULTŪROS CENTRAS

Kaune atidaryta paroda „Sodų sakmės“

Atnaujinta: 2020-12-28


Lapkričio 19 dieną Kaune, Perkūno name, buvo atidaryta Vilniaus etninės kultūros centro ir asociacijos „Dangaus sodai“ surengta paroda „Sodų sakmės“.


Parodoje eksponuojami 64 šiaudiniai sodai, kurti rišėjų iš visos Lietuvos. Tarp 35 šios parodos autorių, turinčių skirtingą sodų rišimo patirtį bei unikalų braižą, yra ir du vyrai, kurių sodai išsiskiria savitu stiliumi. Perkūno name ir Vilniaus etninės kultūros centre galima įsigyti parodos dalyvius pristatantį katalogą. Kviečiame peržiūrėti skaitmeninę katalogo versiją.


Paroda veikia nuo lapkričio 19 d. iki 2021 m. vasario 1 d. Dėl pandemijos atidarymas vyko labai kukliai, tačiau paroda kurį laiką buvo lankoma nedidelėmis grupelėmis, iš anksto susitarus su Perkūno namo šeimininke. Deja, šiuo metu parodos aplankyti galimybių nėra dėl įsigaliojusių karantino draudimų, tačiau labai tikimės, kad norintiems parodą bus galima aplankyti sausio mėnesį. Dėl galimybių pamatyti parodą reikėtų skambinti poniai Vilhelminai iš Perkūno namo tel. +37068677824.



Vienintelė rišėja, šioje parodoje atstovaujanti Kauną – Eglė Vindašienė. Parodos rengėjai tikisi, jog paroda įkvėps Kauno miesto bendruomenę. Sodų rišėjų šiame mieste galėtų rastis daugiau, juolab, kad javai puikiai dera derlingose Kauno apylinkėse.



bottom of page