top of page
  • Writer's pictureVILNIAUS ETNINĖS KULTŪROS CENTRAS

Laimos Saviščevienės šiaudinių sodų paroda Druskininkuose

Rugpjūčio 4 d. Druskininkų amatų centre „Menų kalvė“ atidaroma Laimos Saviščevienės šiaudinių sodų paroda „Ant paukščio sparnų“, kurioje autorė pristato per paskutines dvi žiemas sukurtus šiaudinius sodus ir žvaigždes. „Rugys – tai ne tik duona, bet ir laimę ant savo sparnų nešantis paukštis, besisukantis sodas, Kalėdų žvaigždė...“

L. Saviščevienė gimė, užaugo ir, grįžusi po studijų, iki šiol gyvena Merkinėje. Senaisiais Dzūkijos amatais, tradicijomis ir etnine kultūra besidominti autorė ne tik riša sodus, kuria šiaudines žvaigždes bei paukščius, bet ir užsiima kitokiais tautodailės dirbiniais: riša verbas, sausų gėlių puokštes, kuria paveikslus iš džiovintų augalų, nėrinius iš lino, lieja vaško žvakes.


L. Saviščevienė jau yra surengusi 6 autorines parodas, kurių pirmoji įvyko 1996 m. Dzūkijos nacionalinio parko Merkinės informacijos centre. Taip pat su savo darbais dalyvavo net 24 grupinėse parodose.


Rišėja nuo 1999 m. yra Tautodailininkų sąjungos narė, jai suteiktas Meno Kūrėjo statusas (2006 m.) bei Žemės ūkio ministerijos Tautinio paveldo sertifikuoto meistro vardas ir amatų mokymo programų sertifikatas (2010 m.). L. Saviščevienė moko jaunąją kartą sodų rišimo, verbų pynimo, puokščių komponavimo, vaško žvakių liejimo, paveikslų klijavimo. Ji dalyvauja ir pati rengia amatų stovyklas, mokymus, plenerus.


Paroda „Ant paukščio sparnų“ veiks nuo rugpjūčio 4 iki rugsėjo 11 d.

Rugpjūčio 20 d. 17 val. vyks susitikimas su autore ir šiaudinių sodų rišimo edukacija.



bottom of page