top of page
  • Writer's pictureVILNIAUS ETNINĖS KULTŪROS CENTRAS

Alytuje atidaryta Laimos Saviščevienės sodų paroda


Rugsėjo 27 d. Alytaus miesto savivaldybės administracijos pirmo aukšto galerijoje atidaryta paroda „Ant paukščio sparnų“, kurioje eksponuojami Laimos Saviščevienės rišti šiaudiniai sodai.


„Šiandien galime pasigrožėti labai gražia dzūkės, tautodailininkės iš Merkinės paroda. Noriu pasidžiaugti, kad ji puoš savivaldybę. Žiūrint į kiekvieną „sodą“, matyti, kiek čia įdėta darbo ir kiek laiko tam skirta. Linkiu, kad ši paroda būtų ne paskutinė ir toliau sėkmingai puoselėtumėte etnokultūrą,“ – parodos atidarymo metu kalbėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas Giedrius Griškevičius.


Kalbėdama apie eksponuojamus darbus, L. Saviščevienė sakė, jog darbai yra labai trapūs ir jie keliauja sudėtingai, todėl parodos būna labai retai. „Daug metų domiuosi etnokultūra ir ją puoselėju, daug jaunosios kartos išmokiau ir sodus rišti, ir šiaudinius žaisliukus, verbas ar karpinius gaminti. „Sodo“ kelias labai ilgas – pasėjus rugius laukiama, kol jie išaugs, vėliau reikia laiku nupjauti, išdžiovinti, o tik tada galima karpyti ir rišti. Rišimas man jau yra malonumas. Atrodo, kai riši, aplinkui šviečia saulė. Sakoma, kad kiekvienuose namuose turėtų kabėti sodas ir nešti laimę į namus“, – kalbėjo įspūdingų darbų autorė.

bottom of page